למה צריך את זה?
שיפור מערכות היחסים המשמעותיות בחיינו מביא לשיפור באיכות החיים שלנו, בין אם מדובר בבני הזוג שלנו, חברי משפחה, חברים לעבודה או אנשים משמעותיים אחרים.
מערכות היחסים המשמעותיות ביותר משפיעות לא רק על המצב הנפשי והדימוי העצמי שלנו, אלא גם על הצד המעשי של חיינו – לוח זמנים, התמודדות עם משימות, השפעה על אחרים משמעותיים לנו, מצב כלכלי, היכולת לעסוק בדברים שאנחנו אוהבים ועוד.
קשיים ומכשולים במערכות יחסים עשויים לגזול מאיתנו אנרגיה, זמן ומשאבים.
כמובן שמערכות יחסים הן דבר מורכב. הרי אנחנו, בני האדם, מורכבים. חברו שניים ויותר והרי לכם נוסחה מסובכת.
יחד עם זאת יש כמה עקרונות וכלים המשמשים אותנו בכל הקשרים בחיינו.
איך תדעו אם כדאי לכם לפנות אלינו?
אם יש לכם בעיות או מתחים באחת ממערכות היחסים הבאות:
- בני זוג
- משפחה
- מעסיקים לעובדים
- בין קולגות, צוותי עבודה
ולמעשה כל מערכת יחסים שאתם מרגישים שצריכה שיפור או שאתם לא מצליחים לשמר.
תוכלו לפנות אלינו גם במצב בו אתם שמים לב שמצטברים ריבים רבים בחייכם: משום מה אתם מצליחים להגיע למתח עם הקופאית בסופר, עם המורה או הגננת של הילדים, שכנים וכמובן משפחה וקולגות.
המטרה שלנו:
לעזור לכם להתגבר על קושי מוגדר
לשפר את איכות החיים שלכם
לתת לכם כלים בסיסיים שישרתו אתכם בכל מערכת יחסים
על מה בעיקר נעבוד?
- תזהו במדויק את האינטרסים והמטרות שלכם ותלמדו לעבוד איתם – אולי נשמע לכם מיותר אבל הניסיון מראה שלא פעם אנחנו לא מזהים נכון מה אנחנו באמת רוצים וכל הנחת העבודה שלנו מוטעית מיסודה.
- תשתחררו מרגשות ודפוסים לא יעילים ותאמצו דפוסים מקדמים
- תלמדו לעבוד נכון עם הרגש – ניהול רגשות מחד, ומאידך הקשבה לרגשות ועבודה יעילה עמם.
- תשפרו את השימוש בכלי יסוד של מערכות יחסים – אמפתיה, הקשבה, כבוד, הדדיות, כנות, זיהוי אינטרסים שלי ושל האחר, דיבור מדויק, מיקוד בפתרון.
- תתחברו מחדש או חזק יותר לטוב ולאהבה – נשמע קלישאה, אבל הקשיים, השגרה, האחריות, מה שהתרגלתם לקחת כמובן מאליו, כל אלה מסתירים לנו לא פעם את האהבה, את הדברים הטובים שכבר קיימים במערכות היחסים, את כל מה שתוכלו להרוויח אם תעבדו נכון, את הדברים שאתם אוהבים באחר ואת אהבת האדם ככלל.
עקרונות היסוד שלנו:
גישה נרטיבית – בכל מערכת יחסים יש יותר מסיפור אחד. לרוב אין צודק וטועה, רע וטוב. לרוב יש שניים או יותר אנשים עם רצונות, צרכים, נקודות מבט, יכולות ומגבלות. מערכת יחסים טובה משתמשת בין היתר ביכולת לקרוא את כל הסיפורים, להכיל אותם ללא ביטול ושיפוטיות ולעבוד על החיבור ביניהם.
חשיבה חיובית – אנחנו מאמינים שרוב האנשים רוצים חיים טובים וכמובן זכאים להם. אנחנו גם בוחרים להאמין שרוב האנשים לא מנסים לעשות רע, שאפשר לעשות הרבה טוב, שניתן להביא לשינוי ושעם קצת מודעות וכלים כל אחד יכול.
לקריאה נוספת:
Leadership, Management, The Manager as a Leader
הזום הכניס את העבודה הביתה, מה נלמד מזה בהקשר של ליחסים בין אנשים?