איך להגיד לא ולמה ככ חשוב להגיד אותו
אחת הסיבות להטרדות מיניות במקומות עבודה היא שזה פשוט מתאפשר. לפעמים לא בכוונה אלא כי אנשים מתקשים להגיד בפשטות – זה לא מתאים, הערה לא במקומה, אתה מביך אותה, אני מבקש שתפסיקי, אני מבקשת שתתרחק קצת, סליחה אבל זה לא הומור זו השפלה וכדומה.
ואם למי שמעורב קשה זה אומר שהיה רצוי שמישהו מהצד יבוא לעזרו. הבעיה שהמישהו מהצד לא תמיד בוחר לשים לב, לא תמיד בוחר להיכנס לקו האש.
בכתבה המצורפת אפשר לראות איך זה קורה במערכת הבריאות.
בסדנאות שלנו אנחנו עובדים בדיוק על זה – איך להציב גבול, איך להציב גבול מבלי שהוא ייגרר למלחמה, איך להגיב אם הציבו לך גבול, למה חשוב שנבוא האחד לעזרת השנייה וגם על פיתוח רגישות באופן כללי כדי להימנע ממצבים כאלה.
הטרדה מינית יכולה לגרור הפסד כספי אדיר
לס מונבס, מי שהיה מנכ"ל רשת CBS פוטר בשל האשמות על הטרדה מינית. נשללה ממנו זכאותו לפיצויים בסך 120 מיליון דולר בשל סיבת הפיטורין וחוסר שיתוף הפעולה שלו עם הליך החקירה של הארגון. נשללה ממנו ההכנסה העתידית ממשכורות העתק העתידיות שלו.
CBS איבדה את מי שהביא בין היתר את ההצלחות הגדולות ומניבות ההון כמו "חברים", "המפץ הגדול", "ששים שניות" ועוד. המניה שלה צנחה ב- 10% עוד לפני הפרסום הרשמי.
בנוסף רשת CBS הציעה 125,000 דולר פיצוי לאחת המתלוננות, ותפקיד במיני סידרה עבורו ישלמו לה עוד רבע מיליון דולר (מה שהייתה אמורה להרוויח בתכנית ממנה פוטרה כשמונבס התנכל לה). וזה רק מול מתלוננת אחת מתוך השש שהתלוננו על מונבס.
כמו כן הרשת תתרום 20 מיליון דולר לגופים שפועלים למניעת הטרדות מיניות.
תעשו את החשבון הפשוט של העלות של ההטרדות האלו.
ואת כל זה היה אפשר למנוע אם היו פועלים נכון למניעת הטרדות והיו מטפלים נכון בתלונות קודמות שהיו נגד בכירים אחרים ברשת בשנים האחרונות.
מניעת הטרדה מינית נעשית בתהליכי עומק.
מחקר מקיף שפורסם בארה״ב בשנת 2016 הראה כי למרות השקעה של כמעט מיליארד דולר בשנה בתכניות למניעת הטרדות מיניות במקומות עבודה, התכניות הללו נמצאו כלא יעילות מאחר שהתמקדו באחריות החוקית /פלילית. זאת מאחר והתמקדו בחוק או בנהלים ארגוניים ולא בעבודה מעמיקה.
כאשר אנו רוצים לייצר שינוי, כאשר אנו רוצים לא להתמודד עם עימותים וסוגיות חוקיות אלן אלא למנוע פגיעה, אנו נדרשים לעבודה על עמדות, תפיסות, תהליכי קבלת החלטות, תקשורת, התנהגויות ופיתוח רגישות חדשה לנושא.
את זה בדיוק תמצאו בסדנאות שלנו.
אחד הדברים החשובים הוא לשקף למשתתפים, ללא שיפוטיות ומבלי לגרום להם להרגיש נאשמים או חלשים, את הפער בין מה שהם עושים ואומרים לבין איזה אנשים הם רוצים להיות. מעטים האנשים, גברים או נשים, שרוצים להיות מטרידים סדרתיים. אבל רבים לא רואים את הקשר בין הטרדה או הפשלה לבין הומור עליו גדלו, בין קירבה וחוסר פורמליות לבין פלישה למרחב אישי או חציית גבול ואפילו בין מתן מחמאות לבין התייחסות לא ראויה.
בסדנה שמשקפת את הפער אפשר לעבוד על כלים לצמצומו.